На Вінниччині спіймали "бізнесмена", який переправляв чоловіків за кордон
14:33 29.03.2023
261

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю Могилів-Подільського району Вінницької області у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

За даними слідства, 57-річний житель Могилів-Подільського району, діючи умисно, сприяв незаконному, поза визначеними пунктами пропуску, переправленню осіб через державний кордон України до Республіки Молдова, за грошову винагороду у розмірі 5000 доларів США за одну людину.

Чоловік був обізнаний про способи та порядок здійснення охорони державного кордону прикордонниками України та Республіки Молдови, місця дислокацій мобільних підрозділів та розташування їх нарядів.

Він узгодив із 2-ма громадянами України призивного віку, які мали намір незаконно перетнути державний кордон України, час та місце незаконного переправлення. Після цього, взявши власний надувний човен з веслами та двигуном, а також тепловізійний прилад, він дістався до берега річки Дністер у Ямполі Могилів-Подільського району Вінницької області, звідки планував переправити двох чоловіків до Республіки Молдови.

Таке правопорушення передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також