Напівмарафон «Вінниця біжить» об'єднав спортсменів із різних міст України
16:00 22.08.2021
300

22 серпня у Вінниці відбувся традиційний напівмарафон «Вінниця біжить».  В ньому взяли участь майже 1000 спортсменів. Серед них сотня учасників  АТО/ООС. Центральними вулицями міста бігли як професійні спортсмени, так і ті, для кого спорт є хобі. Напівмарафон стартував від  головного входу Центрального міського парку ім. М.Леонтовича. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Уже традиційно у Вінниці відбувається свято спорту та здорового способу життя – напівмарафон «Вінниця біжить», який організовують Вінницька міська рада та медіа корпорація «RIA»..

Це уже третій напівмарафон у Вінниці. Цього року,  в зв'язку із пандемією COVID-19, були деякі особливості в проведенні заходу. До початку забігу учасники були в захисних масках. А уже після перетину стартової лінії їх знімали. Забіги проходили на трьох дистанціях: 4,2 км, 10 км та 21,095 км.

З самого ранку біля головного входу до Центрального міського парку ім. М.Леонтовича почали збиратися спортсмени, які зареєструвалися на дистанції 10 км та 21,095 км. До напівмарафону допускали учасників лише після температурного скринінгу. Охочі могли долучитися до ранкової розминки.

Цього року до напівмарафону «Вінниця біжить» долучилися учасники із 19 міст України. А саме з: Києва, Одеси, Кам'янець-Подільського, Хмельницького, Луцька, Рівного, Умані, Ізмаїла, Харкова, Черкас, Чернівців та інших міст.

«До проведення напівмарафону ми готувалися не один рік, ми бігали різні дистанції і набували навиків. Хочу зазначити, що організація такого масштабного дійства – це робота великої команди. Вінницька міська рада залучила комунальні служби до проведення заходу, аби все пройшло на високому рівні. Також підготувала подарунки для учасників заходу.  Я дякую нашим партнерам медіагрупа «RIA», та президентці Вінницької обласної федерації легкої атлетики Олені Бех. Саме пані Олена доклала чимало зусиль до визначення маршрутів,  за  якими сьогодні бігли учасники.  Ми бачимо велику зацікавленість напівмарафоном, тому сподіваємось, що у наступному році зможемо знову його провести», - зазначив голова комітету по фізичній культурі і спорту Сергій Краєвський. 

Однією із тих,  хто вирішив спробувати свої сили у забігу,  є вінничанка Тетяна. Дівчина займається спортом уже не один рік. І обрала для себе дистанцію 10 км.

«Сьогодні я вперше вирішила долучитися до такого забігу. Хочу спробувати свої сили. Цікаво,  як швидко я пробіжу цю дистанцію. Спорт – це круто. Закликаю усіх  займатися спортом.  Розпочати можна просто із зарядки,  а завдяки щоденним і наполегливим тренуванням можна долучатися і до різних змагань. До такого забігу, як сьогодні,  потрібно готуватися не один день», - розповіла Тетяна.

Стартували спортсмени о 8.00. Першим пройшов дистанцію у 10 км Іван Стребков із Тернополя. Він подолав маршрут за 32 хв 20 сек.

«Мене зараз переповнюють емоції. Щоб сьогодні прибігти першим,  я тренувався багато -  16 років. Це лише старт до більш серйозних змагань. Все сподобалось - і  траса,  і погода, і організація на найвищому рівні», - поділився враженнями  Іван Стребков.

Переможці на трьох дистанціях - 4,2 км, 10 км та 21,095 км - отримали грошові винагороди від 1 000 до 10 000 грн, а також подарунки від партнерів заходу.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також