НАТО співпрацює з оборонними компаніями над збільшенням постачання зброї Україні
21:02 04.08.2022
303

Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг у четвер, 4 серпня, заявив, що члени Альянсу співпрацюють з оборонними компаніями для збільшення військової допомоги Україні.

В інтерв'ю агентству Reuters Столтенберг сказав, що НАТО «активно підтримує Україну, але має робити більше і думати про довгострокову перспективу».

"Ми надаємо велику підтримку, але нам потрібно зробити ще більше і бути готовими до довгострокових заходів", — сказав Столтенберг.

"Тому ми також зараз у тісному контакті та тісно співпрацюємо з оборонною промисловістю, щоб виробляти більше та постачати більше різних типів боєприпасів, зброї та можливостей", — заявив він.

Хоча члени НАТО не беруть безпосередньої участі у війні, НАТО бере активну участь у координації відповіді Заходу на вторгнення.

Столтенберг повторив свою позицію, що війна, швидше за все, завершиться лише після переговорів.

Як повідомлялося, впродовж останніх місяців країни НАТО та інші союзники почали постачати в Україну більш досконалі системи озброєнь, у тому числі артилерійські ракетні системи HIMARS. За оцінками західних представників, ці озброєння вже змінили ситуацію на полі бою в Україні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також