Нестандартні варіанти використання зубної пасти в побуті
12:00 08.08.2022
269

Зубна паста відмінно справляється не тільки з особистою гігієною: вона може замінити і деякі ліки, і косметичні засоби. В екстрених випадках паста стане справжньою знахідкою. Дізналися, для чого її можна використовувати!

1. Видаляє плями на килимах і одязі

Обробіть пляму зубною пастою і потріть щіткою. Потім промийте місце водою. Будьте обережні з кольоровими речами – після відбілювальної зубної пасти можуть залишитися тьмяні плями.

2. Не дає пітніти окулярам для плавання

Нанесіть трохи зубної пасти на кожну лінзу, легенько втирайте, щоб лінзи не постраждали від абразивних компонентів. Змийте водою. До речі, якщо протерти автомобільні фари ганчіркою із зубною пастою – вони потішать вас своїм блиском.

3. Фіксує волосся

У складі гелевих зубних паст містяться такі ж розчинні у воді полімери, як і в багатьох гелях для укладки волосся.

4. Очищує підошви білих кросівок і кедів

Просто пройдіться по підошві зубною щіткою з відбілювальною пастою. Таким же чином можна привести в порядок подряпані місця на шкіряному взутті. Нанесіть пасту на пошкоджене місце і втирайте її м'якою тканиною. А потім просто зніміть залишки пасти вологою м'якою ганчіркою.

5. Лікує висипи на обличчі

Перед сном нанесіть трохи зубної пасти точково на прищики і лягайте спати. Вранці просто вмивайтеся, як зазвичай. Завдяки протизапальним компонентам зубна паста знімає почервоніння і змушує прищики підсохнути. Авантюристи говорять, що зубну пасту можна використовувати навіть замість скрабу.

6. Відбілює ноги, прибирає залишки лаку

Нігті стануть міцними, чистими і сяючими, якщо потерти їх щіткою із зубною пастою. Тільки не перестарайтеся. Абразивні речовини можуть зняти і верхній шар пластини.

7. Приховує отвори в стінах

Закладіть зубну пасту в дірку в стіні – як пломбу. Коли паста висохне, стіну можна фарбувати, клеїти на неї шпалери і взагалі робити все, що завгодно.

8. Прибирає неприємні запахи з рук

Аромати часнику, риби або цибулі гарні тільки на кухні, а не на руках. Але якщо помити руки не з милом, а з краплею пасти – неприємний запах з шкіри випарується.

9. Очищує фарбовані стіни

За допомогою зубної пасти можна легко прибрати сліди олівців, маркерів і фломастерів з фарбованих стін. Намочіть шматок тканини і акуратно втирайте в "постраждалі" місця зубну пасту, поки забруднення не зійде повністю.

10. Змущує срібло блищати

Потріть прикрасу зубною щіткою з пастою і залиште на ніч. Якщо у вас є якісь дорогоцінні камені, наприклад, діаманти – можна очистити і їх. Тільки терти потрібно дуже акуратно. Не варто чистити таким чином перли, оскільки вони занадто ніжні.

11. Очищує праску та інші металеві поверхні

Нанесіть на брудну поверхню шар зубної пасти і тріть до блиску. У складі пасти є відмінний абразивний матеріал – кварцові сполучення. Тому вона відмінно чистить ще й хромовані вироби, наприклад, крани та автомобільні диски.

12. Видаляє плями з дерев'яних меблів

Нанесіть трохи звичайної білої пасти на пляму і втирайте її в поверхню. Протріть вологою ганчіркою. А ще за допомогою зубної пасти легко очистити чашки від кавового і чайного нальоту.

13. Прибирає залишки фарби для волосся

Але не з волосся, а з раковини або якийсь інший поверхні, якій випадково дісталося під час фарбування. Протріть слід від фарби для волосся зубною пастою – результат вас потішить.

14. Очищує клавіші клавіатури

Нанесіть трохи пасти на клавіші і втирайте її безворсовою ганчіркою. Опісля витріть клавіатуру насухо.

15. Захищає дзеркало від запотівання

У запітнілому дзеркалі ванни ледве бачите своє обличчя? Перед прийняттям водних процедур нанесіть на нього пасту і зітріть. Результат – абсолютна чистота!

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також