Netflix запускає нові ініціативи для українських кіношників
09:54 31.03.2023
258

Netflix разом з House of Europe та Українською кіноакадемією запустив другу хвилю стипендій для українських кіношників — від початківців до менеджерів.

Нова програма підтримки Української кіноакадемії для обраних проєктів включає в себе гранти на постпродакшн у розмірі 10,000 доларів для українських художніх і документальних фільмів, а також дводенний воркшоп з цифрового постпродакшну від New York Film Academy. Початок подачі заявок розпочнеться наприкінці квітня, повідомив Мінульт в Telegram.

Цього року програмою передбачені:

  • 100 стипендій для професіоналів усіх рівнів;
  • гранти на постпродакшн у розмірі 10 тис. доларів на кожен проєкт для українських художніх і документальних фільмів;
  • серія онлайн-майстер-класів для продюсерів та лінійних продюсерів, створених міжнародними експертами EAVE і адаптованих до української аудіовізуальної індустрії;
  • дводенний воркшоп з цифрового постпродакшну від New York Film Academy.

Минулого року за допомогою таких програм 100 учасників здобули стипендії, понад 400 митців отримали доступ до онлайн-навчання, а 48 креативних команд — гранти на розробку сценаріїв та онлайн-сесії з міжнародними експертами галузі.

"Війна Росії проти України становить загрозу для української культури. Українці захищають та зберігають своє культурне надбання, тож ми підтримуємо креативну індустрію країни", – зазначив посол Матті Маасікас, голова Представництва ЄС в Україні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також