НМТ замість ЗНО: результати будуть відомі одразу
20:10 22.07.2022
272

В Україні почалося незалежне тестування майбутніх абітурієнтів. Тільки цього року вони складають не звичне нам зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), а національний мультипредметний тест (НМТ).

Національний мультимедійний тест проводитимуть на комп'ютерах. Тому абітурієнти знатимуть свою кількість балів, коли завершать роботу.

Проте офіційна інформація з'явиться у кабінеті вступника за 3-5 днів.

"Відмінність не тільки в тому, що сьогодні ми проводимо онлайн-тестування. Є ще кілька важливих відмінностей з тестуванням минулих років. Перша. Зазвичай на ЗНО ми готували 4–6 варіантів тестів, а потім обирали з них рандомно, який узяти на основну сесію тестування, який — на додаткову. Цього року УЦОЯО розробив значно більше варіантів тестів, тому що тестування триватиме до кінця серпня (основна і дві додаткові сесії) й у дві зміни: на пункті тестування одна група абітурієнтів пише тест зранку, інша — в обід"- повідомляє виконуючий обов’язки директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО)

Директор УЦОЯО додав, що цьогоріч подати апеляцію на результат неможливо. Проте можна подати апеляцію на саму процедуру. До прикладу, якщо хтось списуватиме і це заважатиме іншому.

Абітурієнти, як і всі попередні роки, мають здати чернетку, коли покидатимуть пункт тестування. 

"Це не стільки доказ того, що учасник тестування виконував завдання самостійно, скільки намагання мінімізувати ризик, що хтось перепише завдання з екрана монітора і винесе їх з аудиторії", – пояснив Бойко.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також