Один із пунктів пропуску на кордоні буде працювати лише для ввезення пального – Мінінфраструктури
19:31 13.05.2022
263

На українському кордоні один із пунктів пропуску розпочне роботу лише для ввезення пального в країну, повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм. Також деякі пункти планують зробити лише вантажними

Внаслідок перевантаженості прикордонних пропускних пунктів затримується рух для вантажівок із пальним, адже попри їхню першочерговість не завжди існує фізична можливість її забезпечити.

"Є домовленість з прикордонною службою: найближчі дні реалізувати питання того, що один з пропускних пунктів буде тільки для палива – тобто там буде паливна полоса зроблена", – розповів Найєм. Водночас він не уточнив, про який саме пункт чи кордон із державою йдеться, аби не створювати зайвого ажіотажу.

Крім того, аби розвантажити прикордонні пункти у Мінінфраструктури хочуть деякі пункти зробити лише вантажними. Так планують вчинити, наприклад, з Краківцем та Ягодином на кордоні з Польщею.

Крім того, у Краківці хочуть звести тимчасові споруди, які дозволить "розвести" пасажирську та вантажну ділянку – це вдасться зробити протягом одного-двох тижнів.Протягом трьох місяці, натомість, тимчасові споруди можна замінити постійними.

.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також