Окупанти хочуть «мобілізувати» кримських медиків на роботу в ОРДЛО
18:31 11.04.2022
281

Окупаційна адміністрація Криму збирається "мобілізувати" місцевий медперсонал для роботи на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Про це Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим повідомляє у Фейсбуці.

"До Представництва надходить інформація про намагання окупаційних адміністрацій залучити громадян України в Криму до різних форм участі у війні проти власної держави. Зокрема, розгорнулася кампанія із залучення лікарів місцевих закладів охорони здоров’я до роботи на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей", - ідеться в повідомленні.

Так, за даними Представництва, мотивуючи тим, що в ОРДЛО значна кількість лікарів була мобілізована для участі у війні проти України, місцеві окупаційні адміністрації пропонують кримським лікарям поїхати на їхнє місце роботи в населених пунктах тимчасово окупованої частини сходу України на час війни.

Зазначається, що, станом на сьогодні, всі офіційні документи окупаційних адміністрацій в Криму містять формальне твердження про добровільність такого відрядження, однак за своєю суттю відповідні кроки мають характер прихованої мобілізації медичного персоналу для роботи в районах, наближених до зони активних бойових дій.

У Представництві переконані: "російська федерація розуміє, що зазнає тяжких втрат у випадку продовження ескалації ситуації в зоні проведення операції Об'єднаних сил, та намагається в екстреному порядку забезпечити заклади охорони здоров’я на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей кваліфікованим персоналом для надання медичної допомоги пораненим російським солдатам".

Таким чином, ураховуючи, що громадяни України з тимчасово окупованого Криму, які працюють у закладах охорони здоров’я, не виявляють бажання брати участь у подібних кроках окупаційних адміністрацій, існує загроза їх примусового залучення до війни.

Представництво Президента в АРК продовжує стежити за ситуацією та закликає українців, які працюють у закладах охорони здоров’я Криму, у жодному разі не погоджуватися на будь-які, навіть гуманітарні кроки, що їх намагаються пропагувати російські окупаційні адміністрації з метою забезпечення потреб російської армії.

"Єдина їхня мета - втягнути вас у війну проти власної держави та використовувати ваші знання і досвід на користь армії держави-агресора задля порятунку російських солдат-окупантів. Пам'ятайте, участь у подібних діях може нести загрозу вашому життю і здоров’ю", - наголошують у Представництві.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також