Окупанти звірськи вбивають викладачів на тимчасово окупованих територіях
12:00 05.04.2022
322

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі відомо про цілеспрямовані вбивства вчителів та вихователів на тимчасово окупованій території, - про це він заявив під час промови у парламенті Румунії.

"3 квітня, коли світ жахнувся, побачивши тіла убитих в Бучі, на сайті російської державної інформаційної агенції "РІА Новини" була опублікована стаття з обгрунтуванням геноциду українців. Її назва доволі красномовна, я цитую: "Що Росія повинна зробити з Україною". І це не просто текст. Це один з доказів для майбутнього трибуналу проти російських воєнних злочинців", - зауважив глава держави.

Він розповів, що у статті описується чіткий і прорахований порядок знищення усього, що робить українців українцями та і самих українців.

У тексті сказано, що потрібно провести "деукраїнізацію" і "деєвропеізацію" України. Там йдеться, що навіть назву України треба стерти. Він уточнив, що навіть просто наявність в квартирі людини національної символіки України, державного прапора або герба, вже була для окупантів приводом для того, щоб вбити цю людину або принаймні погрожувати вбивством.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також