«Олімпіада не отримує розуміння громадськості». Toyota відмовилася від телереклами, пов'язаної з Олімпійськими іграми в Токіо
19:01 19.07.2021
259

Спонсор Олімпійських ігор в Токіо, які розпочнуться 23 липня, японський автовиробник Toyota відмовився від телереклами, пов'язаної зі змаганнями. Генеральний директор Акіо Тойода і інші керівники компанії не будуть присутні на церемонії відкриття Олімпіади. Про це повідомляє японська газета Yomiuri Shimbun.

«Олімпіада стала подією, з приводу якого в суспільстві немає розуміння», - заявив директор з комунікацій Toyota Юна Нагата. При цьому компанія повністю виконає свої зобов'язання і надасть організаторам 3340 транспортних засобів. Відсутність керівників Toyota на заходах, пов'язаних з Олімпіадою, в компанії пояснили відразу декількома причинами, серед яких - недопуск глядачів через коронавірус.

У червні газета Financial Times розповіла, що спонсори Олімпійських ігор в Токіо найняли консультантів, щоб оцінити можливий збиток, пов'язаний з проведенням змагань під час пандемії. За даними видання, всього спонсори виділили більше $3 мільярдів на проведення Олімпіади.

Рішення про проведення Олімпійських ігор незважаючи на складну ситуацію з коронавірусом також не отримало схвалення і серед японців. У країні проходили акції за скасування Олімпійських ігор в Токіо через пандемію, від участі в організації змагань відмовилися 40 японських міст. А в травні проти проведення Олімпіади виступили профспілка лікарів Японії і газета Asahi Shimbun, яка виступає офіційним партнером змагань.

Олімпіада в Токіо повинна була пройти з 24 липня по 9 серпня 2020 року, але її перенесли через пандемію коронавируса. В 2021-му її збираються провести в період з 23 липня по 8 серпня. Олімпіада повинна пройти без іноземних уболівальників.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також