OpenAI додала у ChatGPT підтримку плагінів для роботи з сайтами в реальному часі
12:30 24.03.2023
257

Компанія OpenAI, що розробляє чатбот ChatGPT, додає до нього плагіни, які дозволять використовувати штучний інтелект на сайтах в режимі реального часу.

Про це повідомляється на сайті OpenAI.

Вже представлені плагіни від Expedia, FiscalNote, Instacart, KAYAK, Klarna, Milo, OpenTable, Shopify, Slack, Speak, Wolfram та Zapier. Поки плагіни знаходяться в обмеженій альфа-версії та доступні лише частини користувачів.

До цього часу ChatGPT був обмежений набором даних до 2021 року. Плагіни дадуть роботі доступу до актуальної інформації в режимі реального часу, наприклад до результатів спортивних змагань, курсів акцій, новин і т.д. 

Вони також дозволять боту не лише переглядати веб-сторінки, а й взаємодіяти з певними сайтами, виконуючи дії від імені користувача, наприклад, замовляти їжу. Так, користувач може за допомогою ChatGPT створити рецепт страви та замовити необхідні інгредієнти в Instacart. Бот завантажить список інгредієнтів у сервіс покупок та перенаправить користувача на сайт для виконання замовлення.

Схожа технологія, яка передає інформацію з інтернету мовної моделі, реалізована у Bing від Microsoft. Однак плагіни ChatGPT розширюють його можливості набагато суттєвіше: вони не просто отримують інформацію, а дозволяють йому взаємодіяти. Якщо Bing допоможе спланувати відпустку, ChatGPT забронює квитки.

OpenAI планує поступово розширювати доступ до плагінів. Компанія вже підготувала документацію для розробників, які бажають створити власний плагін для ChatGPT.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також