Опитування: 84% студентів вважають свої спеціальності актуальними попри війну
14:30 24.10.2022
266

Більшість студентів (84%) вважають свої спеціальності актуальними попри війну. Найбільше у цьому впевнені ті, хто вивчає соціальні (92%) та технічні науки (90%), свідчить опитування IT-компанії Genesis.

Ті, хто вважає свої спеціальності менш перспективними, готові перевчитися. Найпопулярніші напрями для зміни професії – розробка, дизайн та психологія.

Найбільш корисними навичками, отриманими під час навчання, респонденти вважають базові знання зі спеціальності, англійську мову, тайм-менеджмент та критичне мислення.

95% студентів не вистачає практичних навичок, тому вони шукають додаткове навчання  на відкритих платформах (Coursera, Youtube), профільних каналах та блогах, а також проходять безкоштовні курси.

За даними опитування, більше чверті (26%) студентів працюють за спеціальністю паралельно з навчанням. Переважно це студенти магістратури, що вивчають економічні (32%) та точні (22%) науки.

Також більше ніж три чверті (78%) студентів вважають, що університет має співпрацювати із бізнесом, а саме розробляти спільні дисципліни, допомагати в працевлаштуванні й проходженні практики.

68% опитаних хочуть працювати в ІТ (найбільше це притаманно студентам технічних спеціальностей), зокрема кожен другий прагне будувати карʼєру в продуктовій ІТ-компанії. Крім того, 14% респондентів мріють про власний бізнес.

Опитування проводили у серпні методом заповнення онлайн-анкети. Його називають не репрезентативним, результатати опитування варто інтерпретувати як тренд.

Таке дослідження Genesis проводить другий рік поспіль, щоби виявити, як молодь ставиться до освіти, майбутньої роботи та чого не вистачає навчальним програмам.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також