Назвали дати проведення НМТ у 2024 році
19:03 25.01.2024
260

В Україні з 14 травня до 19 липня пройдуть Національні мультипредметні тести, включаючи основну та додаткову сесії, повідомив міністр освіти Оксен Лісовий. У 2024 році вступники складатимуть іспити з чотирьох предметів: трьох обов'язкових і одного на вибір. З цього року до обов'язкових предметів додали історію України, оскільки розуміння національної історії важливе для зміцнення національної безпеки, особливо у воєнний час. Лісовий зазначив, що школярі були повідомлені про цю зміну достатньо рано, щоб почати підготовку з вересня.

Лісовий також пояснив, що тестування з усіх чотирьох предметів відбудеться в один день. Це рішення було прийняте з міркувань безпеки та забезпечення рівних умов для всіх вступників, уникнення багаторазових відвідувань пунктів тестування, особливо для тих, хто змушений подорожувати до інших населених пунктів. Окрім того, менше сесій зменшує ризик потрапити під повітряну тривогу.

Деталі про кількість та форму тестових завдань, а також про схему нарахування балів, можна знайти на офіційному сайті тут.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також