Перший урок 1 вересня в Україні буде присвячений підтримці ментального здоров'я учнів
13:25 29.08.2023
308

У Міністерстві освіти та науки України виникла ініціатива спрямувати перший урок, запланований на 1 вересня, на підтримку ментального здоров'я серед школярів. Ця ідея відзначена в офіційному повідомленні МОН.

У рамках цього ініційованого заходу з підтримки психічного здоров'я "ТИ ЯК? Повертаємось до школи!" психологи Світлана Ройз, Катерина Тімакіна і Ілія Єлісей Касторних проведуть урок для учнів 1-11 класів.

Це завдання набуває особливого значення через поєднання стресових факторів на початку навчального року, таких як новий розпорядок дня, взаємодія з однолітками і вчителями, зміна режиму та нові уроки. Враховуючи це, спеціалісти розглянуть принципи роботи наших емоцій, вчинки для заспокоєння в стресових ситуаціях, способи подолання страхів та тривожності, пов'язані з початком нового навчального року.

Відзначається, що в сценаріях та матеріалах для уроків 1-6 та 7-11 класів також буде врахована практична інформація для вчителів, батьків та опікунів, яка буде сприяти підтримці школярів протягом навчального року. Більше того, ресурси, що містять вправи і методики для психологічної самодопомоги, посилання на групи підтримки для освітян і онлайн-курси щодо педагогічної діяльності в умовах кризи, також будуть доступні.

Окрім цього, о 9:00 1 вересня урок також буде транслюватися на відеосервісі "MEGOGO Освіта", де всі бажаючі зможуть долучитися до розмови про важливість ментального здоров'я та навички самопідтримки для себе і своїх близьких.

Цей освітній захід спільно розроблено Міністерством освіти і науки України, Всеукраїнською програмою ментального здоров'я "Ти як?", яка була започаткована першою леді України Оленою Зеленською, у партнерстві з Координаційним центром з психічного здоров'я при Кабінеті Міністрів України, Асоціацією інноваційної та цифрової освіти, та розділом "MEGOGO Освіта" від медіасервісу MEGOGO, за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також