Термін завершення виконання вимог для зарахування на державне замовлення в вищі навчальні заклади наближається
10:07 08.08.2023
254

Сьогодні, 8 серпня, до 18:00 закінчується термін виконання абітурієнтами вимог для зарахування на державне замовлення в університети та вищі навчальні заклади. Про це повідомляє портал Освіта.ua.

Рейтингові списки для зарахування були оприлюднені до 5 серпня. Починаючи з цієї дати, абітурієнти з найвищими балами мали можливість вибрати одну з п'яти конкурсних пропозицій з найвищим пріоритетом та зарахуватися на бюджетне навчання. До 18:00 години 8 серпня вони повинні виконати всі необхідні кроки для зарахування в тих закладах вищої освіти, де їх рекомендували для вступу.

У разі, якщо абітурієнт не зможе вчасно виконати всі вимоги для зарахування, він втрачає можливість бути зарахованим на бюджетне навчання в поточному році. Проте він зберігає право вступити за контрактною формою на будь-яку обрану спеціальність. Якщо вступник не виконає вимоги для зарахування на державне замовлення (наприклад, не подасть оригінали документів у визначені строки), його рекомендація на бюджет анулюється, а його місце звільняється для іншого абітурієнта відповідно до правил переведення на вакантні місця державного замовлення, які передбачені у Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також