Україна запроваджує добровільне професійне тестування для вступників на деякі спеціальності бакалаврату
19:40 11.03.2024
257

Україна запроваджує добровільне професійне тестування для вступу на деякі спеціальності, що може збільшити конкурсний бал для абітурієнтів, які вступають на бакалаврат, повідомляє Міністерство освіти та науки України.

Ця можливість відкрита для вступників з дипломами молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра та молодшого бакалавра.

"Вступники, що бажають покращити свій конкурсний бал, вважаючи свої професійні знання сильнішими, ніж загальноосвітні, можуть зареєструватися на професійне тестування. Результати цього тестування будуть включені до розрахунку конкурсного балу. Тому кандидатам важливо реалістично оцінювати свої знання перед реєстрацією на тест", - підкреслили в МОН.

Тест має ваговий коефіцієнт 1 при розрахунку конкурсного балу, і нездатність досягти мінімально необхідного балу на фаховому іспиті виключає можливість вступу на скорочений термін навчання за вибраною спеціальністю.

Доступні спеціальності для професійного тестування охоплюють такі галузі як аграрні науки, управління та адміністрування, культура і мистецтво, соціальні та поведінкові науки.

Графік проведення фахових вступних випробувань передбачає реєстрацію з 19 по 30 квітня для основної сесії, з додатковим періодом реєстрації з 10 по 14 червня. Основна сесія відбудеться з 24 по 27 червня, з оголошенням результатів до 8 липня, а додаткова сесія проведеться з 15 по 19 липня, з оголошенням результатів до 29 липня.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також