Кошти для стипендій студентам все ще не надійшли - нардеп Юлія Гришина про ситуацію
18:58 23.10.2023
259

Згідно з інформацією, на сьогоднішній день, кошти, спрямовані на дофінансування стипендій для студентів, ще не були виплачені. Ця сума становить додаткові 229 мільйонів гривень. Міністерство освіти і науки України повідомило, що розподіл коштів серед вищих навчальних закладів вже було здійснено та направлено до казначейства. Очікується, що університети отримають необхідне фінансування до кінця тижня та зможуть виплатити студентам борги за стипендіями. Про це повідомила Юлія Гришина, народний депутат та голова підкомітету з питань вищої освіти.

Вона висловила сум своїх відчуттів стосовно цієї ситуації та нагадала, що у серпні студенти звернулися до неї з питанням стипендійного забезпечення. У той час вона внесла це питання до уваги Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, який надав відповідні доручення Міністерству освіти і науки та Міністерству фінансів з метою вирішення цього питання.

За словами Гришини, у жовтні уряд виділив додаткові 229 мільйонів гривень для виплати стипендій. Однак, зараз виявляється, що ці кошти ще не надійшли на рахунки студентів. Відповідь від представників Міністерства освіти і науки полягає в тому, що додаткові кошти вже розраховані і перерозподіл бюджетних асигнувань вже був направлений до казначейства. Очікується, що до кінця тижня університети отримають необхідне фінансування для виплати боргів студентам за стипендіями.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також