План розбудови Вінниці розробляли за «оптимістичним» демографічним прогнозом та з урахуванням побажань містян
11:32 22.07.2024
265

Минулого тижня у Вінниці відбулися громадські слухання, на яких презентували  Комплексний план просторового розвитку міста Вінниці. Представлений на загал проєкт отримав підтримку переважної більшості учасників зібрання.

Зазначимо, що новий план Вінниці розробили з урахуванням того, що кількість населення у місті зросте – це «оптимістичний» демографічний прогноз.

У проєктному каркасі  міста фахівці передбачили розширення житлової забудови, виробничих потужностей, удосконалення транспортної, соціальної інфраструктури, інженерних комунікацій, створення зелених рекреаційних зон тощо.

Під час громадських слузань  інформацію за кожним із напрямів надали головні фахівці проєкту – Тамара Шидловська, Дмитро Жуков, Людмила Безкоровайна, Наталія Сугак, Володимир Муха.

Також у документі були враховані побажання вінничан. За інформацією головного архітектора міста  Якова Маховського, на етапі розроблення проєкту, що тривало близько року, до департаменту архітектури та містобудування надійшло близько 400 звернень від вінничан, ще 35-ть пропозицій та зауважень внесли у процесі громадського обговорення, яке тривало більше місяця. Понад 95% із них врахували вже на початковій стадії формування документації.

Нагадаємо, Яків Махновський рзповів про особливості комплексного плану просторового розвитку Вінниці.

Зазначимо, що розробник комплексного плану ДП «Дніпромісто» – потужне наукове об’єднання, єдине на сьогодні в Україні, яке може виготовляти такі документи на високому фаховому рівні.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також