Геннадій Ткачук прокоментував ситуацію стосовно збору підписів за відставку Андрія Парубія
11:16 24.04.2019
254

У Верховній Раді збирають підписи за відставку Андрія Парубія. Дану тему обговорювали у студії телеканалу «Рада», гостем якої був народний депутат Геннадій Ткачук.

- Безумовно, ні в кого не викликає сумнівів перемога Володимира Зеленського у виборчих перегонах, однак мені не зрозуміла позиція деяких депутатів, які дуже швидко планують проявити лояльність до нового президента, бігаючи та збираючи підписи за відставку Парубія. Абсолютно впевнений в тому, що цих голосів буде недостатньо. Андрій Парубій принципова і патріотично налаштована людина. Впевнений, що спроба відправити його у відставку - це більш політичний крок та намагання розгойдати ситуацію. Ці підписи, наскільки мені відомо, збирає Опоблок, люди з найближчого оточення Януковича, який вже заявив, що він планує повернутися в Україну і оскаржувати свій вирок суду. Це говорить про те, що реванш наближається. Скоро ми почуємо Злочевського, Захарченка та всіх інших, які планують повернутись в Україну і далі її грабувати. Абсолютно впевнений в тому, що новий президент цього не допустить, але для того є і парламент. Принаймні, є здорові сили в суспільстві, щоб не допустити повзучого реваншу недобитків Януковича, - зазначив Геннадій Ткачук.

За його словами, суспільство, яке очікує змін, не допустить повернення до минулого, коли одна людина узурпувала владу і робила все, що захоче.

Як наголосив Геннадій Ткачук, мета України – євроінтеграція, вступ в НАТО, покращення добробуту населення. І влада має робити все можливе для досягнення цієї мети.

Також нардеп висловив думку, що однією з причин змістити спікера Ради Андрія Парубія є намагання швидше провести інавгурацію новообраного президента.

Крім того, Геннадій Ткачук розповів про пріоритети діяльності Верховної Ради.

- Впевнений в тому, що Рада цього скликання проголосує за зняття недоторканності депутатів. Впевнений, що Рада цього скликання проголосує за імпічмент президента, так як цей законопроект вже внесений. А стосовно зняття депутатської недоторканності – це вже було проголосовано в першому читанні, тому нема ніякої логіки вносити інший законопроект. На сьогоднішній день пріоритети Ради – закон про мову, який треба проголосувати в четвер, закон про імпічмент, закон про скасування депутатської, президентської, а також суддівської недоторканності. Також потрібно розглянути і проголосувати законопроект про слідчі комісії. Рада цього скликання може вирішити питання, на яких наголошувало суспільство, - зазначив нардеп.

Читайте також