Геннадій Ткачук: «Заява Луценка про відставку була імпульсивною»
09:52 07.11.2018
255

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що йде у відставку. Про це він сказав 6 листопада під час виступу у Верховній Раді.

Дану тему обговорювали у студії телеканалу «112 Україна», гостем якої був народний депутат Геннадій Ткачук.

- Для мене це дійсно було несподіванкою. Я вважаю, що заява генпрокурора Юрія Луценка про звільнення з посади була імпульсивною. Однак це його право. Якщо він вирішив, ніхто не може завадити цьому. Інша справа, як до цього віднесеться президент, і зовсім інша справа - чи вистачить голосів в Раді і як будуть голосувати фракції за відставку генпрокурора, - зауважив нардеп.

Як відомо, Верховна Рада не підтримує відставку генерального прокурора Юрія Луценка. У рейтинговому голосуванні відставку генпрокурора підтримали 38 депутатів.

Коментуючи це, Геннадій Ткачук зазначив, що такий результат голосування могли спричинити кілька факторів.

- По-перше, в когось могло бути особисте ставлення і особисте бачення, і це право кожного депутата. По-друге, на фракції це питання не обговорювалося, наскільки мені відомо. По-третє, це голосування не мало ніяких юридичних наслідків. Тобто рейтингове голосування було зроблено як пробне. Вважаю, що бавитися з парламентом – це неприпустимо. Або вноситься подання за відставку генпрокурора і Верховна Рада голосує, або ні. І взагалі такі рейтингові голосування ні до чого не ведуть, більше того, вони паплюжать сам парламент. Я не розумію цього голосування, - наголосив політик.

На запитання, чи є заява Луценка про відставку методом підготувати собі політичне підгрунтя, нарде зазначив:

- Юрій Луценко - досвідчений політик, і він заявляв про те, що буде брати участь у політичному житті країни. Тому звичайно, Юрій Луценко готу собі плацдарм для подальшого продовження своєї політичної кар’єри.

Геннадій Ткачук висловив впевненість, що Луценко залишиться на своїй посаді до виборів президента.

- Немає голосів для звільнення Луценка, а ще більше немає голосів за призначення будь якого нового кандидата на посаду генпрокурора, - зазначив нардеп.

 
Читайте також