У Вінницю прибув посол Польщі з офіційним візитом
15:20 28.03.2018

28 березня у Вiнницю з офiцiйним вiзитом завiтав Надзвичайний i Повноважний Посол Республiки Польща в Українi Ян Пєкло, у ходi якого вiн зустрiвся з головою ОДА Валерiєм Коровiєм, головою обласної ради Анатолiєм Олiйником та iншими чиновниками мiста й областi.

Обговорення торкнулось найактуальнiших та серйозних тем. Очiльник областi висловив подяку Польщi за пiдтримку України у вiйнi з пiвнiчним агресором:

«Нам було дуже приємно, що в той складний час ви надали нам свою допомогу. Ми були враженi, коли разом з пакунками, в яких були кровоспиннi препарати для наших солдат, ми також побачили привiтання та новорiчнi подарунки, адже вантаж прибув наприкiнцi грудня».

В свою чергу пан Пєкло заявив, що Польща пiдтримуватиме намiри України вступити в ЄС та НАТО.

Пiд час зустрiчi посла супроводжували генеральний консул Польщi у Вiнницi Дамiан Цярцiнськi та вiцеконсул Агнєшка Гуральська.

«Менi надзвичайно приємно зустрiтись сьогоднi з представниками влади мiста Вiнниця та Вiнницької областi, - розповiв пан Цярцiнськi. – I тим бiльш менi приємно, що це вiдбувається в присутностi пана посла. Я добре знаю Вiнницю, навiть дуже добре, пропрацював тут декiлька рокiв. Маю надiю, що той досвiд, який я отримав вiд спiвпрацi з представниками вiнницької влади та працiвниками iнших, неурядових, органiзацiй, представниками ЗМI, буде приносити подальшi добрi ефекти».

Розмова вiд серйозних тем перейшла до менш офiцiйних, а на кiнець зустрiчi делегати та представники областi обмiнялись пам’ятними презентами та поздоровленнями з наступаючими Великоднiми святами. Пiсля офiцiйної частини вiдбулось покладання квiтiв: до барельєфу Йозефу Пiлсудському та до пам’ятника Симону Петлюрi.

Читайте також