Вінницька кандидатка «Слуги народу» хоче оскаржити результати голосування
15:40 23.07.2019
253

Кандидатка від партії «Слуга народу» в 16 виборчому окрузі на Вінниччині, адвокатка Таїса Томляк не згодна з результатами голосування та вимагатиме перерахунку голосів. Про це жінка написала на своїй сторінці у Фейсбук.

Таїса Томляк має сумніви, щодо даних, оприлюднених на сайті ЦВК, за якими в окрузі перемагає самовисуванець, відомий бізнесмен і депутат облради Геннадій Вацак.

Кандидатка впевнена, що насправді більшість виборців проголосували за її кандидатуру, тому звернулася з цього приводу за юридичною допомогою до центрального штабу партії.

 «Я, Томляк Таїса Сергіївна, кандидат в народні депутати України від політичної партії "Слуга народу" звернулася за юридичною допомогою до центрального штабу партії щодо встановлення істинних результатів голосування по одномандатному округу 16. Оскільки, після проведення паралельного підрахунку голосів по протоколах з печатками та підписами, штабом було встановлено, що кількість голосів яку виборці віддали за мене більша, ніж у кандидата Вацака. Тому, я буду звертатись до ЦВК, ОВК і до суду щодо перерахування результатів голосування на окремих виборчих дільницях. А також для перевірки на відповідність результатів по протоколах із результатами, які окружна виборча комісія передала до центральної виборчої комісії», пише у дописі пані Таїса.

Як відомо, за даними ЦВК після опрацювання 100% протоколів із 16-го виборчого округу на Вінниччині, перемогу там здобув Геннадій Вацак. До того ж, із суттєвим відривом: у нього – 32,65% голосів виборців, у Таїси Томляк – 25,40%. Різниця між ними у понад 4,5 тисячі голосів виборців.

Разом з тим, ні правоохоронці, ні спостерігачі не повідомляли про суттєві порушення на цьому окрузі, які могли б вплинути на результати голосування.

Нагадаємо, у Вінниці обговорили підсумки проведення пaрлaментських виборів.

Читайте також