Генштаб Вірменії зажадав відставки прем'єр-міністра Пашиняна
17:31 25.02.2021
254

У центрі Єревана почалися стихійні мітинги як прихильників, так і противників Пашиняна.

Генеральний штаб Збройних сил Вірменії зажадав відставки прем'єр-міністра країни Нікола Пашиняна і його уряду. У відповідь Пашинян вийшов на площу Республіки в центрі Єревана і звернувся до прихильників. Трансляція виступу прем'єр-міністра йшла на його сторінці в фейсбуці.

Пашинян, зокрема, попросив начальника Генштабу Вірменії Оніка Гаспарян піти у відставку, а інших військових - «повернутися до служби», повідомляє ТАСС.

Агентство відзначає, що раніше на зустрічі з прихильниками Пашинян назвав ситуацію в Вірменії керованою, оскільки це «всього лише емоційна реакція військових». Прем'єр-міністр також зазначив, що його відставка не вирішить внутрішні проблеми Вірменії, а нові питання «повинні бути обов'язково обговорені».
Після цього прем'єр-міністр і кілька тисяч його прихильників вирушили ходою вулицями столиці.

В цей же час кілька тисяч прихильників опозиційної партії «Рух за порятунок батьківщини» зібралися на площі Свободи в підтримку вимоги військових про відставку прем'єр-міністра і уряду. Як повідомляє ТАСС, прихильники опозиції попрямували до будівлі Національних зборів, де сьогодні на позачерговому засіданні парламенту буде обговорюватися скасування воєнного стану і внутрішньополітична ситуація в країні.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також