У М'янмі військові тимчасово заблокували Facebook після захоплення влади
18:40 04.02.2021
257

Партія, повалена в результаті військового перевороту в понеділок, і інші активісти раніше закликали почати кампанію громадянської непокори.

Новий військовий уряд М'янми заблокував доступ до Facebook, пояснивши це тим, що за допомогою соціальної мережі прихильники скинутої влади на чолі з лауреатом Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі координують свої дії. Про це повідомляє Associated Press.

Інтернет-провайдер Telenor Myanmar підтвердив, що оператори мобільного зв'язку і інші провайдери країни отримали вказівку від міністерства зв'язку тимчасово заблокувати Facebook. Відзначається, що повалена влада раніше часто використовувала соцмережа для публічних заяв.

«Операторам зв'язку в М'янмі було наказано тимчасово заблокувати Facebook. Ми закликаємо владу відновити зв'язок, щоб люди в М'янмі могли спілкуватися з сім'єю і друзями і отримувати доступ до важливої ​​інформації », - наводить агентство слова представника Facebook.

Крім того, політична партія, повалена в результаті військового перевороту в понеділок, і інші активісти закликали почати кампанію громадянської непокори, щоб протистояти захопленню влади. Так, медичні працівники заявили, що вони не будуть працювати на військовий уряд.

31 січня військові здійснили державний переворот і оголосили про захоплення влади в М'янмі. Вони затримали президента Вин Мьин і фактичного керівника країни, лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі.

До ранку 1 лютого військові оголосили, що влада переходить головнокомандувачу збройними силами старшому генералу Мін Аунг Хлайну, і ввели режим надзвичайного стану строком на один рік.

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також