Комітет Європарламенту підтримав надання "безвізу" Україні
15:04 09.03.2017
255

Комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, правосуддя та внутрішніх справ підтримав надання Україні безвізовий режим, передає УНН з посиланням на Twitter комітету Європарламенту.

"Комітет підтримав безвізовий режим для України, 39 проголосували за, 4 - проти, 1 - утримався", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНН, 2 березня посли ЄС схвалили рішення про майбутній безвізовий режим для українців.

Раніше тріалог щодо візової лібералізації для України завершився успішно.

Додамо, раніше Європарламент підтримав механізм призупинення "безвізу". Рада ЄС схвалила механізм призупинення і “безвіз” для Грузії 27 лютого. Рішення про скасування віз для Грузії підписали в Брюсселі 1 березня.

Згідно з торішнім рішенням Ради ЄС, візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

При цьому раніше на офіційному сайті Європарламенту як орієнтовна дата затвердження ЄС безвізового режиму для українців з'явилася дата 3 квітня 2017 року. У прес-службі ЄП заявили, що голосування Європарламентом щодо затвердження лібералізації візового режиму з ЄС для українців не було відтерміновано до квітня 2017 року, а дата помилкова. Згодом на сайті Європарламенту зникла дата розгляду "безвізу" Україні.

Нагадаємо, на сайті Європарламенту як орієнтовна дата розгляду питання "безвізу" для України 4 квітня.

Також нагадаємо, президент ЄК Ж.-К.Юнкер пообіцяв вирішення питання "безвізу" Україні до початку літа.

Джерело: УНН
Читайте також