Ранковий пост Зеленського: що це було?
12:51 03.11.2020
321

У вівторок зранку українські соцмережі прокинулися з одним питанням: "Хто такий Сарік?"

І чому йому пише президент Володимир Зеленський з офіційної сторінки на тлі кризи з Конституційним судом, нових рекордів коронавірусу, зриву перемир'я на Донбасі та чергових протестів "євробляхерів". 

У своєму емоційному пості голова держави особисто звернувся до такого собі Саріка й навіть почав виправдовуватися перед ним за "фосфорні бомби".

Два дні тому режисер  зробив пост у своєму Instagram, звинувативши Володимира Зеленського та Україну у постачанні фосфорних бомб азербайджанцям, які воюють проти вірмен у Карабаху.

Відповідь Володимира Зеленського з'явилася у вівторок зранку. 

"Розумію, Сарік, що це дійсно болить. І що моторошно стає, коли на власні очі бачиш, що таке справжня війна. І що хочеться рвати й метати, аби не було цього у твоєму домі. Так? Але... Ну точно не треба брати на себе роль носія чужих фейків", - написав український президент.

"Розумію, що й чому робить російська пропаганда, і чому вона тотально бреше. Але тебе не розумію абсолютно. Бо Україна ніколи й нікуди не постачала ніяких фосфорних бомб. Взагалі", - додав Володимир Зеленський. 

Він нагадав колишньому колезі про російські фейки щодо війни на Донбасі, Сирії, а тепер - у Карабаху. 

"Чесно кажучи, мені особисто дуже шкода, що ти, людина, якій я відкрив двері свого дому і яка чудово знає мій внутрішній світ і мої цінності, так легко повівся на чужу пропаганду. Можна ж було запитати в мене особисто? Чи ні?" - запитав Володимир Зеленський.

"Де ж був ти, коли війна прийшла до України і коли гинули наші діти? Коли гинули громадяни України вірменського походження, а їх не один і не два, а десятки! Що особисто ти сказав тоді проти агресії? Нічого?" - нагадав український президент Саріку Андреасяну. 

"І Україна точно не підтримує будь-яке постачання зброї будь-кому. На відміну від іншої відомої країни, яка якраз і постачає зброю всім. Бо війни для неї - це хліб і кров", - натякнув Володимир Зеленський про Росію, яка продає озброєння обом сторонам війни в Карабаху. 

"Мораль не може бути подвійною - для себе та для інших. Подумай про це. І, до речі, мого сина не звуть Марком", - завершив Володимир Зеленський. 

Сарік Андреасян помилково написав, що і в нього, і у Володимира Зеленського синів звуть одним іменем Марк.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також