Жорсткий локдаун може тривати 2-3 тижні
09:00 29.11.2020
306

За розрахунками епідеміологів треба від 15 до 21 дня, щоб повний локдаун спрацював. Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія після наради керівництва парламенту, уряду і Офісу президента.

Разом з тим, в уряді запевняють, що нині передумов для негайного введення в Україні локдауну немає, розповів з посиланням на прем'єра Дениса Шмигаля пан Арахамія.

"Щодо локдауну - пан Шмигаль повідомив, що є розрахунки епідеміологів стосовно того, що аби локдаун працював, потрібно часу від 15 днів мінімум до 3 тижнів, щоб був відчутний ефект по зниженню (захворюваності - ред.). Але станом на зараз у нас достатньо койко-місць, і немає зараз жодних передумов для негайного введення локдауну. Ще раз ми почули гарантії, що парламент буде знати про потенційну дату локдауну за 7 днів до того, як його будуть вводити. І як тільки будуть такі передумови – то ми будемо знати, і буде сім днів для того, щоб підготуватись, і всі необхідні законодавчі ініціативи у тому числі", - сказав Арахамія.

Водночас від відзначив, що передумови для введення повного локдауну - у першу чергу – це койко-місця і темпи розповсюдження хвороби.

За словами Арахамії, наступного тижня депутати заслухають доповідь уряду щодо того, яким чином спрацював карантин вихідного дня. «Будемо робити ретроспективний аналі цієї ініціативи. Якщо не спрацювало – будемо корегувати", - уточнив пан Арахамія.

Автор: Анна Бурлака
Читайте також