Поліція Гаїті застрелила чотирьох осіб, підозрюваних у вбивстві президента країни
15:28 08.07.2021
331

Національна поліція Гаїті вступила в перестрілку з передбачуваними вбивцями президента країни Жовенеля Моїза. В результаті конфлікту четверо були застрелені, ще дві людини затримані, пише ВВС.

Троє поліцейських, узятих в заручники, були звільнені.

Відзначається, що спецоперація в столиці країни Порт-о-Пренсі триває. «Вони будуть вбиті або затримані», - заявив глава поліції.

53-річного Жовенеля Моїза вбили в ніч на 7 липня в його резиденції. Невідомі стрілки проникли в будівлю о першій годині ночі за місцевим часом. Відзначається, що нападники говорили по-іспанськи і по-англійськи, притому що офіційні мови Гаїті - гаїтянська креольська і французька.

За словами виконуючого обов'язки прем'єр-міністра Гаїті Клода Жозефа, нападники маскувалися під агентів американського управління по боротьбі з наркотиками.

Посол США в Гаїті Едмонд Бокша виключив можливість втручання американців і заявив, що напад здійснили, найімовірніше, професійні найманці.

Моїз помер в той же день в результаті 12 вогнепальних поранень. Його дружина, перша леді країни Мартін Моїз була поранена і перебуває в госпіталі.

Рада міністрів ввела військовий стан в республіці на 15 днів.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також