Кличко: "Київ отримав гуманітарну допомогу від iталійських партнерів – тенти, буржуйки і генератор"
16:00 07.02.2023
411

Київ отримав чергову партію гуманітарної допомоги від італійських партнерів – десять тентів (площею 23 кв.м.), десять буржуйок і генератор. Допомогу передали італійський фонд «Hope Ukraine» та організація Doctors with Africa CUAMM за підтримки української благодійної організації “Благодійний Фонд 8848”.

“Ми вже пережили два складних місяці зими. Залишився ще лютий і частина березня. Але, переконаний, і з тим, що зробило і робить місто, і з допомогою наших друзів та партнерів, ми вистоїмо і все подолаємо. От і сьогодні, дякуючи іноземним партнерам – італійському фонду «Hope Ukraine», італійській організації Doctors with Africa CUAMM, а також українській організації “Благодійний Фонд 8848” ми отримали 10 тентів, 10 буржуйок і 1 генератор. Все це місто передасть для забезпечення столичних пунктів обігріву”, – сказав Кличко.

За словами мера Києва, вже протягом року ці три фонди не зупиняють свою підтримку України та Києва. Вони, зокрема, сприяли ввезенню в Україну великої кількості теплого одягу, взуття, генераторів та спеціальних тентів, розроблених ООН, частину з яких передають українській столиці.

“Дякуємо тим нашим партнерам, які надають гуманітарну та фінансову допомогу, політичну підтримку. А також, вкрай важливо, – допомогу озброєнням. Тому що зброя на сьогоднішній день є ключовою потребою для закінчення цієї безглуздої війни, яку розпочала росія проти України. Об’єднання цивілізованого світу довкола України – запорука повернення миру в Україні та Європі”, – наголосив Віталій Кличко.

 

“Допомога, надана, зокрема, італійським урядом Києву, – це знак солідарності італійського народу з Україною. Італія була та залишається разом з Україною у цей драматичний і трагічний момент історії. Немає слів, щоби описати страждання українського народу та українських дітей через напад росії. Ми сподіваємось, що сьогоднішній подарунок забезпечить комфорт та зігріє тих, хто не має теплого місця для ночівлі. І це знак солідарності та дружби, що об’єднує наші два народи. Сподіваємось, що мир скоро повернеться на вашу землю”, – наголосив консул Італійської Республіки в Україні Серджо Федеріко Ніколачі. Він також додав, що загалом Італія зібрала 164 млн євро на гуманітарні ініціативи задля підтримки українського народу.

 

Нагадаємо, цієї зими столиця зробила все можливе, щоб вистояти за найгіршого сценарію: закупили та залучили у якості допомоги генератори, мобільні котельні, теплові пушки – для лікарень та всіх інших об’єктів критичної інфраструктури. Зробили запаси пального до них. Створили систему пунктів обігріву для мешканців міста, де люди можуть зігрітись, підзарядити гаджети, отримати актуальну інформацію у випадку тривалої відсутності електроенергії та тепла в їх домівках. Загалом у Києві працюють уже понад 530 пунктів міста та ДСНС, а також понад сотня пунктів, функціонування яких забезпечує бізнес.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також