Кличко: "Якби не було Майдану, ми б сьогодні були губернією Російськоі Федерації"
12:01 01.12.2021
260

«Молодь завжди була попереду. І у молоді є гостре почуття справедливості. Гідність, самоповага – це те, що змусило молодь, студентів вийти на Майдан. І сьогодні саме від того, чи бачить своє майбутнє в Україні молодь, залежать перспективи України як незалежної демократичної держави», – сказав під час виступу Віталій Кличко.

«Діалоги про Гідність» відбулися на Майдані у восьмі роковини побиття студентів «Беркутом». Окрім лідера «УДАРу» Віталія Кличка у них взяли участь Олег Сенцов, Віталій Кузьменко, Роман Ратушний, Катерина Бутко та інші відомі учасники Революції Гідності.

Учасник мітингу студентів 30 листопада, ветеран АТО Віталій Кузьменко розповів, як вплинули ті події на українців. 

«Після цих подій ми вже пройшли історію революції, ми пройшли війну, захищаючи свою країну від російської агресії. Пройшли еволюційні зміни в нашій країні, які насправді багато країн не проходять навіть за життя цілого покоління. Але сьогодні ми зібралися поговорити про відчуття гідності, самоповаги себе в суспільстві, себе громадянином країни. І, власне, завдяки цим подіям українці відчувають власну гідність і повагу до своєї країни, і гордість за свою країну, за всіх тих, хто сьогодні захищає країну», - сказав Кузьменко. 

По завершенню виступів та обговорення учасники провели символічний флешмоб: запалили лампадки та розставили їх в обрисах слова «Гідність».

 

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також