МЗС відповіло на ноту протесту від посольства Білорусі
18:30 25.05.2021
257

У Міністерстві закордонних справ України відповіли на ноту протесту від посольства Білорусі в Україні, зазначивши, що проблеми у відносинах між двома країнами створює саме білоруська влада. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, коментуючи ноту протесту від білоруського посольства.

«Не Україна створює проблеми у відносинах з Білоруссю, а навпаки — деструктивна політика білоруської влади, яка порушує базові права людини, чинить репресії проти своїх та іноземних громадян, позбавляє країну державного суверенітету на користь Росії», — заявив він.

Речник МЗС наголосив, що закриття авіасполучення з Білоруссю стало вимушеним, але необхідним кроком. Він має на меті гарантування безпеки та захист українських громадян.

«Примусова посадка літака авіакомпанії Ryanair в Мінську під надуманим приводом, фактично взяття в заручники пасажирів цивільного рейсу та підступний арешт журналіста Романа Протасевича довели відсутність «червоних ліній» та непередбачуваність подальших дій білоруської влади», — наголосив він.

Речник відомства додав, що посольству Білорусі слід апелювати не до України, а до влади своєї країни, політика якої «стала небезпечною для решти країн світу».

 

Читайте також