Кличко: Столиця вступила у фазу оборони
18:30 25.02.2022
258

Лідер «УДАРу» Віталій Кличко закликав мешканців не виходити без особливої потреби на вулиці, щоб не наражатися на небезпеку, і  долучатися до оборони міста.

«Ситуація, на жаль, складна і напружена. Сьогодні російські війська атакувала наше місто. Після четвертої ранку завдали серію ракетних ударів по житловим кварталам. В зв’язку з напруженням активних бойових дій міська влада звертається до мешканців, особливо Оболонського району. Будь ласка, не виходьте на вулицю. Це небезпечно. Залишайтесь в приміщеннях, вдома або в укритті. Я хочу закликати і мешканців інших районів: не покидайте домівок або укриттів, щоб не наражалися на небезпеку. Місто вступило у фазу оборони. Зараз у деяких районах столиці лунають постріли. Вибухи, які ви чуєте, - українські військові знешкоджують диверсійні групи росіян», - заявив Кличко. 

Лідер «УДАРу» також закликав киян долучатися до оборони міста та допомагати армії.

«На жаль, деякі диверсійні групи вже проникли в Київ. Ворог хоче поставити столицю на коліна та знищити нас з вами. Всі, хто може обороняти місто, повинен долучатися і допомагати нашим воїнам. Українська армія тримає оборону навколо Києва. Ситуація складна, але ми віримо в наші Збройні Сили. Я закликаю киян бути особливо пильними і повідомляти про підозрілі предмети, мітки, які закладають диверсанти для коригування вогню», - наголосив Кличко. 
Він повідомив, що міська влада працює, забезпечує функціонування критичної інфраструктури міста, житлово-комунального господарства та транспорту. Але нагадав киянам, що потрібно зробити запаси води, їжі та речей першої необхідності, підготувати теплі речі, пледи, щоб брати їх на час перебування в укритті. 

«Сьогодні дуже багато дезінформації, яку розповсюджують, щоб посіяти паніку. Це теж частина війни Росії проти України. Тому довіряємо виключно інформації з офіційних джерел. Як би це складно не було, зберігаємо спокій і підтримуємо наші Збройні Сили. В багатьох містах України тривають бої. І наші воїни добряче насипають агресору. Сьогодні Україна показує себе як країна, що рішуче, гідно і самовіддано захищає свою свободу, державність і демократичний вибір. Буде складно, бо орда велика. Але ми повинні вистояти. Ми вистоємо! Бережіть себе! І слава Україні!!, - сказав Віталій Кличко.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також