Україну не запросили на червневий саміт НАТО
10:01 27.05.2021
263

Глава МЗС України заявив, що не може зрозуміти, як можна не знайти формат участі української сторони в червневому саміті лідерів країн Альянсу на тлі російської агресії в регіоні.

"... коли нас в Україні іноді дорікають за надто повільні реформи, то що тоді вже говорити про прийняття і реалізації рішень Альянсу, які 13 років припадають пилом. Для України дуже важливо, щоб політика відкритих дверей не перетворилася в політику годування обіцянками", - зазначив міністр.

"Якщо в 2008 році було дано обіцянку, що Україна і Грузія в кінці кінців стануть членами НАТО, і наступним кроком на цьому шляху має бути надання ПДЧ, то важко уявити кращий і більш важливий момент для прийняття таких рішень, ніж 2021 рік", - додав міністр.


Він підкреслив, що вже пора відверто говорити з українським суспільством про те, що в питаннях євроатлантичної інтеграції м'яч не завжди знаходиться на українській стороні."Ми очікуємо пас від Альянсу", - сказав Кулеба.


Раніше Кулеба заявив, що не очікує прийняття рішення про надання Україні Плану дій щодо членства (ПДЧ) в червневому саміті, оскільки деякі союзники не хочуть провокувати РФ.
Саміт глав держав і урядів країн Альянсу відбудеться 14 червня в Брюсселі.

Читайте також