Зеленський прибув до Нідерландів, де виступить у Гаазі - ЗМІ
09:27 04.05.2023
254

Український лідер прибув до Нідерландів напередодні Дня пам'яті жертв Другої світової війни, проте на думку експерта зі Східної Європи Боба Діна, ця дата може бути збігом.

У Нідерландах приземлився урядовий літак, на борту якого, ймовірно, перебуває президент України Володимир Зеленський. Про це повідомив нідерландський портал NOS 3 травня.

Джерело зазначає, що Президент виступить у Гаазі з промовою під назвою "Немає миру без справедливості", та відвідає Міжнародний кримінальний суд, який розслідує злочини, скоєні під час війни в Україні. Також, повідомляється, що у нього відбудеться розмова із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Так, це перший візит Зеленського як Глави держави до Нідерландів. 

Зазначається, що Зеленський під час свого візиту, ймовірно, проситиме більше військової підтримки, зокрема боєприпасів, далекобійної зброї та винищувачів.

За словами нідерландських експертів, український президент також "наголошуватиме на важливості правосуддя та репарацій" у Гаазі, як місті миру та справедливості. До того ж, Зеленський, ймовірно, лобіюватиме членство України в НАТО.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також