Понад 70% українців з початку війни відчувають стрес або знервованість
15:08 27.10.2022
253

Дослідження психологічного стану українців під час війни провела компанія Gradus. Результати використають при роботі над Національною програмою психічного здоров'я та психосоціальної підтримки. 

Половина опитаних відчувають тривожність і напругу. Найчастіші причини: страх за безпеку близьких і свою власну, розлука з рідними, втрата роботи.

«Одним із основних викликів і завдань Національної програми психічного здоров'я та психосоціальної підтримки – це поширення знань про те, де і як отримати психологічну підтримку та допомогу. Результати досліджень – це орієнтир для держави та партнерів, діяти так, щоб система психологічної підтримки була дійсно безбар'єрною», - сказала керівниця напрямів безбар’єрність та психічне здоров’я Офісу першої леді України Анна Лущай

41% опитаних оцінюють стан свого психологічного здоров’я на задовільному рівні. 51% опитаних оцінюють стан свого психологічного здоров’я на середньому рівні. 71% опитаних відчували останнім часом стрес або сильну знервованість. Жінки та люди 25-34 років частіше відчувають стрес або знервованість, тоді як люди 55-60 років – рідше. .

Автор: Павло Петрушко
Читайте також