Повідомлено про підозру жителю Вінниці за понад 2 млн 400 тис. грн збитків територіальній громаді
17:14 18.06.2024
298

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозружителю м. Вінниці у використанні завідомо підробленого документа; легалізації майна, одержаного злочинним шляхом; шахрайстві, вчиненому у великих розмірах (ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 209, ч. 4 ст. 190 в редакції Закону станом на момент скоєння злочину КК України). Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

За даними слідства, 32-річний чоловік на підставі підроблених офіційних документів шляхом обману заволодів земельною ділянкою площею 1,095 га в одній з промислових зон обласного центру, яка перебувала у комунальній власності Вінницької територіальної громади.

Надалі за його заявою було виготовлено технічну документацію про поділ цієї земельної ділянки на дві з присвоєнням їм кадастрових номерів.

У лютому 2020 року правопорушник продав зазначені земельні ділянки за майже 174 тис. грн кожна.

Унаслідок таких протиправних дій Вінницькій територіальній громаді завдано збитків урозмірі понад 2 млн 422 тис. грн.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

За вказані злочини передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчим управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Примітка: нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також