Правила вмикання побутових приладів після включення електрики
12:00 01.11.2022
255

Міністерство реінтеграції закликає українців не поспішати одразу користуватися всіма наявними потужними електроприладами після того, як у будинку відновили електропостачання.

«Це може призвести до перевантаження мережі й повторного зникнення світла в будинку, але тепер вже не через стабілізаційне відключення, а через банальну аварію на підстанції», – пояснюють у міністерстві.

Як вимкати електроприлади після стабілізаційних відключень:

  • На час відключення світла відʼєднайте від мережі всі енергоємні прилади (пральні машинки, електрочайники, бойлери, електроплити тощо) і вимкніть світло в кімнатах, якими не користуєтеся.
  • З появою світла не вмикайте одночасно всі енергоємні прилади. Користуйтеся ними почергово. Скористалися одним – вимкнули, підʼєднали інший.
  • Якщо енергоємні прилади мають таймер, то варто скористатися цим. Запрограмуйте їх включення вночі з 00:00 до 6:00.
  • Вмикайте електродвигуни й помпові станції за 20–30 хвилин після появи світла. Ці прилади дають надзвичайно високе навантаження на мережі під час запуску.
  • Утримайтеся від використання зовнішнього освітлення фасадів, ресторанів, торгових центрів. Воно створює високе одночасне навантаження на мережі під час увімкнення.
Автор: Богдана Валігура
Читайте також