«П‘ять в одному» - головний архітектор міста розповів про особливості плану забудови Вінниці
10:01 19.07.2024
585

Днями у Вінниці відбулася презентація та громадське обговорення Комплексного плану просторового розвитку Вінниці. Відтепер до єдиного пакету входять такі документи - план зонування територій, Генеральний план, план червоних ліній, звіт про стратегічну екологічну оцінку, історико-архітектурний опорний план.

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді.

Директор департаменту архітектури та містобудування ВМР Яків Маховський підкреслив, що Комплексний план просторового розвитку Вінниці сформовано на вимогу чинного законодавства.

Передумовою (створення такого плану - ред.) стали зміни територіального устрою, (до складу Вінниці увійшло ряд приміських населених пункітв - ред.), відповідно до якого виникла необхідність створення містобудівної документації, яка має з’єднати ті населені пункти, що увійшли до складу територіальної громади, – зазначив він.

Яків Маховський пояснив, що до Генерального плану міста, як частини комплексного плану просторового розвитку,  додадуть також  план цивільного захисту населення, чого не було раніше, та план відбудови.

Нова документація буде внесена до двох державних електронних реєстрів, що забезпечить її відкритість, прозорість та публічність. За відповідним принципом просторового планування живе увесь європейський світ. Така відкрита документація, зокрема, відкриває шлях для залучення закордонних інвестицій та розвитку громади,  - наголосив посадовець.

Про  інші аспекти Комплексного плану просторового розвитку Вінниці та відповідність європейським стандартам розповів  професор Юрій Палєха.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також