Ігор Ткачук: Питання виділення землі для будівництва альтернативного в’їзду в Одеський порт повинно розглядатись на найближчій сесії міськради
11:19 09.09.2019

Адміністрація Одеського порту наполягає на обов’язковому включенні до порядку денного сесії Одеської міської ради, яка відбудеться 18 вересня, питання про надання державному підприємству «Адміністрація морських портів України» дозволу на відведення земельної ділянки під будівництво нової дороги.

За інформацією прес-служби адміністрації Одеського морського порту дана дорога повинна з’єднати магістральний шляхопровід Одеського порту з Об’їзною дорогою міста.

Під час чергового засідання робочої групи начальник Одеської філії ДП «АМПУ» Ігор Ткачук зауважив, що питання створення альтернативного заїзду має велике значення.

  • Ми можемо довго дискутувати, яким шляхом нам йти (червоною, або синьою лінією на схемі, - прим. автора).  Але давайте виходити з того, що власником і розпорядником землі є громада міста. У міста є перспективне бачення розвитку цієї території. Для нас принциповими є лише дві точки на місцевості: перша - з'їзд з естакади порту, друга - виїзд на Об'їзну дорогу. І ми готові вже зараз розглянути запропонований містом варіант, як з’єднати ці точки, з урахуванням усіх рекомендацій фахівців управління архітектури і містобудування, які знають, де проходять комунікації, де планується будівництво нової залізничної колії і так далі за планом розвитку даної території. Вважаю, що вже сьогодні нам необхідно узгодити маршрут, аби не втрачати час та не затягувати вирішення проблеми, від якої страждають жителі Одеси, і яка знаходиться на контролі у Президента.

В ході роботи начальник адміністрації порту Ігор Ткачук запропонував невідкладно, на засіданні комісії, узгодити маршрут альтернативного в’їзду, щоб мати змогу вже через два тижні представити ескізний проект на розгляд сесії міської ради. Також він зауважив, що найближчим часом підготує відповідне звернення до міськради.

Нагадаємо, впродовж двох останніх місяців робочій групі вдалось зробити кілька важливих кроків на шляху реалізації проекту. Перш за все, запущено процес розробки детального плану території, на якій планується будівництво нових об’єктів транспортної інфраструктури. Розробку документа міська влада планує завершити, узгодити за процедурою і винести на засідання виконкому у кінці листопада. Також визначений статус майбутнього автомобільного в’їзду. Це буде відомча автомобільна дорога закритого типу на балансі державного підприємства.

Довідково: проблема відведення великовантажного транспорту з вулиць міста почала вирішуватись ще в середині 1990-х шляхом будівництва автотранспортної естакади порту. Однак дорога, що сполучає естакаду з Об'їзною дорогою, до теперішнього часу не побудована.
 
Читайте також