Ігор Ткачук: у 2021-2022 роках Одеський порт очікує додаткові заходи круїзних лайнерів
13:17 17.09.2019

На початку вересня у Німеччині проходила щорічна міжнародна виставка круїзної індустрії Seatrade Europe 2019. До її роботи долучились представники адміністрації Одеського морського порту, - повідомили у прес-службі адміністрації Одеського порту.

Завдяки спільній участі у виставці співробітників ОФ ДП «АМПУ» та керівника міської структури портовики надали представникам круїзних ліній вичерпну інформацію про ситуацію з безпекою в Чорноморському регіоні і в Одесі. Потенційних партнерів порту цікавили технічні характеристики пасажирських терміналів в Одесі, Констанці, Варні, Бургасі та берегове обслуговування туристів, розмір портових зборів та інші питання.

За словами очільника Одеської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» Ігоря Ткачука, портовики провели більше десятка зустрічей з представниками різних круїзних ліній.

  • Кожна участь співробітників адміністрації Одеського порту в заходах круїзної індустрії - це черговий крок на нелегкому шляху відновлення круїзного судноплавства в Чорноморському регіоні. Наша послідовна та злагоджена робота дає свої результати. Зокрема, за результатами проведених переговорів в Гамбурзі, яких було 12, ми маємо додаткові суднозаходи на наступні роки. Одеські портовики поспілкувалися з представниками різних департаментів круїзних ліній Costa Cruises, Royal Caribbean Cruises, Holland America Line, Silversea Cruises, Noble Caledonia та ін. Тож у 2021 році ми можемо розраховувати на шість додаткових суднозаходів (раніше було 11 – прим. авт.), а у 2022 році – два додаткових суднозаходи, - зауважив Ігор Ткачук.

Як показали переговори, прогнози на наступні роки сприятливі. Багато всесвітньо відомих компаній заявляли про повернення в 2021-2022 роках в Чорноморський регіон. Наприклад, Silversea Cruises збираються повертатися до Одеси в 2021 році (судно Silver Shadow). Директор з планування маршрутів компанії Royal Caribbean Крістофер Аллан повідомив, що, крім чотирьох вже заявлених заходів (2 - у 2020 р. і 2 - у 2021 р.), планується ще 3 додаткових в 2021.

Представникам компаній, які в найближчі 2 роки поки не планують заходи в Одеський порт (Holland America Line, Celestyal Cruises) була надана вся інформація, що цікавить, в тому числі про знижки на портові збори, про туристичний потенціал Одеси.

Нагадаємо, в Одеський порт повертaються «білі пaроплaви».
Читайте також