Одеса-Рига: Ділова зустріч колег
14:59 17.08.2017
254

15 серпня Одеський порт відвідала делегація Ризького торгового порту на чолі з головою правління порту Ральфсом Клявіньшем.

За словами гостей, мета їхнього приїзду - знайомство з Одеським портом, можливість обмінятися досвідом, краще пізнати структуру порту та напрацювати можливості подальшої співпраці державної структури з приватними інвесторами.

Зустріч розпочалася з презентації Одеського порту, в якій були представлені структура підприємства, номенклатура вантажів, які перевалюються, в тому числі кількість терміналів, що перевалюють контейнери, зернові вантажі, універсальні перевантажувальні потужності. Особливий акцент був зроблений на реалізації інвестиційних проектів, зокрема контейнерного терміналу «Карантинний мол» - спільний проект АМПУ та німецької компанії ДП «КТО», зернового терміналу на Андросовському молу, який будується за рахунок коштів ТОВ «Бруклін-Київ» і т.д ., а також на плани подальшого розвитку перевалочних потужностей, залізничної та автомобільної інфраструктури порту.

В процесі обговорення представників Ризького порту цікавили питання інвестування в інфраструктуру порту, терміни проходження процедури укладення інвестиційного договору, форми державно-приватного партнерства, що діють на підприємстві, а також державні гарантії для приватних інвесторів. На всі питання керівництво адміністрації порту дало вичерпні відповіді. У тому числі були відзначені фактори, що негативно впливають на діяльність підприємства. Зокрема, недосконалість законодавства, яке не дозволяє швидко укладати договори з інвесторами, застосовувати прогресивні форми державно-приватного партнерства, наприклад, концесію.

За словами начальника ОФ ДП «АМПУ» Ігоря Ткачука зустріч з делегаціями з інших країн важлива для розвитку підприємства.

- Останнім часом ми часто проводимо робочі зустрічі з іноземними делегаціями під час яких обговорюємо можливість подальшої співпраці, - зазначив Ігор Ткачук. - Для Одеського порту подібні зустрічі важливі, адже крім інвестицій у нас з'являється можливість отримати нову інформацію, від представників портів, які мають багатий досвід і що не маловажно готові їм ділитися з нами.

Для прибалтійських колег була організована екскурсію по акваторії Одеського порту, в якій їх супроводжували А.Зубік і Р.Сахаутдінов.

В цей же день ризькі портовики згідно їх прохання відвідали дві стивідорні компанії Хлібній гавані - ТОВ «Бруклін-Київ» і ТОВ «Бруклін-Київ Порт». Їх приймали перший заступник гендиректора «Бруклін-Київ» Олена Алієва, заст. гендиректора з виробництва Олексій Нікулін, директор «Бруклін-Київ порт» Володимир Пустоваров. Керівники розповіли про свої компанії, реалізації інвестиційних проектів. Зокрема, Е.Аліева презентувала масштабний інвестиційний проект -зерноперегрузочний комплекс (ЗПК) «Бруклін-Київ», а В.Пустоваров- нові території, за рахунок яких вдалося збільшити площу контейнерного терміналу і можливість перевалки контейнерів.

За інформацією прес-служби Адміністрації морського порту

 
Читайте також