В Одесі на будівництві біля "будинку-стіни" сталися сутички
19:11 03.09.2017
В Одесі відбулися зіткнення на будівництві біля знаменитого "будинку-стіни" у Воронцовському провулку.
 
ВСІ ФОТО "ДУМСЬКОЇ"
Як повідомляє "Думська", патріоти спочатку мирно збирали підписи про зупинку будівництва особняка поблизу пам'ятника архітектури, а після вирушили громити будівництво.
 Їм протистояли близько сотні поліцейських.
 
 З бійками, в ході яких використовувався сльозогінний газ і кийки, близько 50 активістам вдалося прорватися на об'єкт.
 
 Видання повідомляє, що захисники "будинку-стіни" вже розібрали паркан і демонтували другий поверх маєтка, що будується.
 
 Поліція не перешкоджає тим, хто пройшов крізь кордон, однак нових бажаючих не пускає.
 
 В ході демонтажу на голову одному з активістів впала цеглина з будівництва, його забрала швидка.
 
 Разом з тим, прес-секретар ГУ НП в Одеській області Любов Гордієвська в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомила, що за фактом зіткнення біля знаменитого "будинку-стіни" у Воронцовському провулку Одеси відкрито кримінальне провадження за двома статтями.
 
 "За фактами цих подій біля пам'ятника архітектури зараз розпочато кримінальне провадження. Ця подія кваліфікується за двома статтями кримінального кодексу - 296 (хуліганство) і 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Оцінка буде надана в рамках кримінального провадження", - зазначила вона.
Прес-секретар уточнила, що конфлікт виник через новобудову біля "будинку-стіни". Люди вважають, що її зводять незаконно, проте поліція перевірила документацію і прийшла до іншого висновку. "Жодного затриманого не було. Правоохоронці забезпечували громадський порядок. Є двоє постраждалих: один поліцейський і один активіст. На них впала цеглина", - додала вона. Українська правда
Читайте також