Незабаром у Вінниці пройде благодійний захід «Ми - особливі»
16:53 29.03.2019
253

6 квітня о 14.00 в ресторані AURA відбудеться мій благодійний соціальний захід «Ми - особливі», направлений на те, щоб до кінця висвітлити проблеми діток з розладами аутистичного спектру та їхніх родин.

«Ми хочемо допомогти не тільки діткам отримати надію на світле майбутнє, а й батькам - прийняти, навчитися жити, розкритися і підтримати одне одного, - говорить організаторка заходу Богдана Борук. - Це надзвичайно важко - виховувати діток з розладом аутистичного спектру, і в нашому місті, на жаль, не до кінця працюють з цією проблемою».

За даними медиків вчасна корекція розладу аутистичного спектру у 2-3 річних дітей може допомогти зменшити його прогресування. А ось пізнє втручання призводить до сповільненого розумового росту дитини. Якщо вчасно втрутитися, то дитину можна підготувати до навчання у школі, а потім і у виші. Деякі особливі дітки навіть здобувають певні професії.

«Протягом місяця з нашими дітками і батьками працюють фахівці не тільки нашого міста, а й столиці, з міжнародним визнанням, - розповіла Богдана. - Серед них - Марина Вежіс, психолог, нейропсихолог, тьютор, тренер в освітньому процесі, спеціаліст з емоційного інтелекту, здобувач психотерапевтичної освіти в екзистенційно-аналітичному підході GLE-International (Австрія), член Асоціації нейропсихологів України, член Української спілки психотерапевтів, співголова Освітнього центру «Golden Griffin», а також - Альона Іванова - нейропсихолог та голова правління Асоціації батьків дітей з РАС».

За словами організаторки, протягом місяця дітки активно працюють: з ними займаються художники, арт-терапевти, а хореографи Вікторія Чабан та Альона Олександрова, які працюють як з дітками, так і з батьками. Катерина Просяннікова, власниця модельної агенції GRACE, допомагає мамам розкритись та підвищити впевненість у собі.

Захід підтримали відомі та творчі вінничани:

  • Ольга Матвєєва та її студія сучасної та класичної хореографії «Grand Jete Studio»;
  • Юлія Свєтлова та театр «KoloSvitla» та студія «Хогвартс»;
  • Художня студія «MONA Art Hub»;
  • Співачка заходу - Катерина Боярська;
  • Ведучим став Олександр Теренчук;
  • Фотографи та відеограф заходу: Лідія Бойко, Наталя Базилєва та Віталій Серветник.
Читайте також