У Вінниці проведуть лицарський турнір
19:37 17.10.2018

20-21 жовтня у Вiнницi проведуть середньовiчний лицарський турнiр, присвячений пам’ятi Героя Небесної Сотнi Максима Шимка. Про це стало вiдомо на сьогоднiшнiй прес-конференцiї.

Органiзатором турнiру є громадська органiзацiя «Родина Героїв Небесної Сотнi». Захiд вiдбуватиметься за пiдтримки облдержадмiнiстрацiї, Вiнницької мiської ради, клубу iсторичної реконструкцiї «Аркона» та фонду «Родинна турбота».

«Сьогоднi в Українi iде вiйна. I одне з головних завдань, що постає перед державою та суспiльством у цей непростий час, – це виховання пiдростаючого поколiння українцiв у дусi патрiотизму та любовi до своєї країни», – зазначила мати Героя Небесної Сотнi Максима Шимка, представниця громадської органiзацiї «Родина Героїв Небесної Сотнi» Зоя Кузьменко.

«Це буде класичний середньовiчний лицарський турнiр. Протягом 2 днiв глядачi зможуть побачити низку змагань серед чоловiкiв та жiнок у одиночних та групових номiнацiях», – вiдзначила представниця клубу iсторичної реконструкцiї «Аркона» Ольга Грабовська.

За словами представницi фонду «Родинна турбота» Катерини Бевзюк, такi заходи нацiонально-патрiотичного спрямування формують силу волi та розумiння того, що в життi потрiбно боротися та прикладати максимум зусиль для того, щоб реалiзувати себе та втiлити в життя свої мрiї.

Читайте також