«Місто професій»: у Вінниці пройде наймасштабніший профорієнтаційний проект
14:07 10.07.2019
252

13 липня о12:00 в Центральному парку  міста розпочне роботу унікальний проект «Місто Професій». Про це йшлося на прес-конференції, що відбулася сьогодні в міській раді за участі заступниці міського голови Галини Якубович та  ідеолога проекту  Тетяни Люльки.

Даний захід по праву вважається наймасштабнішим профорієнтаційним проектом України, адже за час існування, а це вже шостий рік, його відвідало вже понад 1 млн дітей в 50 містах України! У Вінниці захід проходить за підтримки Вінницької міської ради.

Отже, 13 липня в Центральному міському парку кожна дитина, незалежно від віку,  отримає паспорт і матиме змогу «влаштуватись на роботу». Справжні професіонали своєї справи познайомлять дітей з особливостями професій. На розміщених в парку локаціях будуть представлені професії від державних структур та бізнесу. Діти, після короткого майстер-класу, «влаштовуються на роботу» та знайомляться ближче з професією. У паспорті, що, також, є «трудовою книжкою»  представник професії робить помітку, що дитина освоїла професію. Вхід безкоштовний! Не потрібно попередньо реєструватися, потрібно взяти дитину і прийти, запевнила пані Тетяна.

Батьки мають можливість поспілкуватись з представниками компаній та більше дізнатись про організації-партнери. Серед представлених більше ста професій будуть: рятувальник, поліцейський, стоматолог, лікар–ветеринар, електрик, ІТ-спеціаліст, вперше в Україні, саме у Вінниці,  свій фах презентуватимуть майстер по ремонту взуття,енергетик та майстер з ремонту світлофорів та інші.

Тетяна Люлька, розповідаючи про « Місто професій», зауважила, що не потрібно  направляти дитину до якоїсь престижної, на думку батьків професії, потрібно просто привести її на захід. Помилка багатьох батьків, що вони «ведуться» на штучний престиж професій, не враховуючи, що сьогодні робітничі спеціальності часто затребуваніші, ніж  ІТ-спеціалісти чи економісти.

Цьогоріч у Місті професій буде ще одне нововведення  - не буде оплати і магазину, аби не нівелювати цінності проекту і уникнути нездорового ажіотажу.

Читайте також