Вінничанам розкажуть «про що мовчать чоловіки»
13:20 15.10.2019
252

Дві години «ржача» пообіцяв на прес-конференції заслужений артист України Олексій Гнатковський, презентуючи свою виставу «Про що мовчать чоловіки, або Дикун FOREVER», яка йтиме в суботу 19 жовтня в приміщенні обласної філармонії.

І хоч це вже не прем’єра, бо вперше вистава йшла у Вінниці минулого року, але актор зізнався, що «запав» на Вінницю ще на першому побаченні, тому повторна зустріч неминуча.

«Про що мовчать чоловіки, або Дикун FOREVER» - це двогодинний моноспектакль з елементами стендапу, який був написаний американським сімейним психологом та стендап-актором – Робом Беккером.

Прем’єра відбулась на Бродвеї 26 березня 1995 року і з тих пір не сходить зі сцен в 50 країнах світу, та навіть занесена до Книги театральних рекордів як найбільш довгограюче one-man show.

В Нью-Йорку 18 липня оголошений Днем Печерної людини а також 44-а вулиця перейменована в «Дорогу печерної людини». Навіть є окремий театр, де сезон за сезоном виконується ця п’єса.

Глядач сміятиметься від початку до завершення вистави, але, зізнався актор, це не буде гумор «нижче пояса», це буде тонка іронія і глузування над стереотипами, над нашими уявленнями про протилежну стать.

Вистава виконана у жанрі стендап, що передбачає діалог з публікою, тому іноді хронометраж п’єси зростає до 4 годин. Це є веселий монолог актора про стосунки між чоловіком та жінкою, на прикладі «особистої» історії він висвітлює абсурдність взаємних претензій, спорів та конфліктів.

До речі, в Україні роль «Дикуна» грають чотири популярних актори – Борис Барський, Дмитро Суржиков, Олексій Смолка, але Олексій Гнатковський єдиний, хто виконує цю роль українською мовою, між іншим, адаптація британського варіанту також належить виконавцеві головної ролі.

Отже, 19 жовтня в обласній філармонії кожен може потрапити на дотепний сеанс психоаналізу під назвою «Про що мовчать чоловіки, або Дикун FOREVER», для тих, кому не вистачить квитків, повідомляємо — наступні вистави заплановано на 16 листопада та 21 грудня.

Читайте також