У Вінниці пройде фестиваль інноваційної освіти «Відкривай Україну». Участь у заході візьмуть команди з Одеської, Черкаської та Вінницької областей. Загалом свої проекти членам журі представлять 23 команди, кожна з яких складатиметься з 16 школярів.

Фестиваль інноваційної освіти проходитиме у суботу, 3 червня, у приміщенні Вінницького національного технічного університету з 10.00 до 18.00.

Організатори зазначають, що в рамках фестивалю діти матимуть можливість продемонструвати своє бачення розбудови країни. Усі представлені проекти будуть спрямовані на покращення та розвиток міст України, а саме: тих населених пунктів звідки приїхали учасники.

На фестивалі буде інформація для тих, хто перебуває у пошуках альтернативних форм навчань та бажає подолати предметні кордони. Саме ця тема стане головною на майданчику панельних дискусій. Тут на гостей чекатимуть виступ Наталії Рудніцької, вебінар GoFundEd та презентація проекту «Відкривай Україну».

Також в рамках фестивалю проходитиме круглий стіл «Інновації в освіті» та презентація дитячих проектів. Окрім того запланована велика кількість лекторіїв, які проводитимуть представники медіа-школи Юлії Андріянової, студентського креативного простору «Екопростір», «Подільські скаути» та інші.

Ініціатором проведення фестивалю виступає Благодійна організація «Благодійний фонд «З країни в Україну». Партнером фестивалю у Вінниці виступив «Благодійний фонд Людмили Станіславенко», а також Вінницька міська та обласна ради.

Читайте також