Червонокнижні зубри Вінниччини забезпечені охороною та кормами
16:21 16.01.2019
255

Екологи департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів спільно з єгерями порахували зубрів Хмільницького лісового господарства.

Фахівці зафіксували стадо у кількості 95 особин, яке поділилося на дві частини. Спеціалісти Хмільницького лісгоспу забезпечують цих червонокнижних тварин охороною та кормами, згідно раціону й норм споживання.

Під час таких обліків визначають чисельність тварин та місця їхнього перебування, оцінюють  стан стада, визначають динаміку чисельності.

Переважна більшість зубрів Вінниччини мешкає на території трьох лісництв і прилеглих до них польових та лісових угідь області. Ареал поширення складає близько 32 тисяч гектарів, однак в останні роки площа, де зазвичай перебуває стадо, становить близько 12 тисяч гектарів. Щільність тварин впродовж року є непостійною і залежить від кормової бази,

Щороку з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділяють кошти на підтримку, переважно підгодівлю й догляд за стадом. Значний вклад у підгодівлю тварин вносять спонсори. Підгодівля тварин зимою є одним із способів досягнення рівноваги між завданням збереження біотичного різноманіття та господарськими інтересами місцевого населення.

Читайте також