У лікарні померла вісімнадцятирічна дівчина, що стала жертвою ДТП на Соборній
22:01 07.09.2020
264

 Про це повідомляється на сайті Вінницької обласної прокуратури. Також в повідомленні йдеться про те, що водієві, який  30 серпня близько 18.00 вчинив наїзд на дівчину у центрі міста, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

 Прес-служба прокуратури  зазначає, що «водій автомобіля марки «LEXUS» не вжив своєчасних заходів до зменшення швидкості руху чи зупинки керованого ним транспортного засобу та здійснив наїзд на дівчину, яка переходила дорогу по пішохідному переходу на вул. Соборній у м. Вінниці. Внаслідок  отриманих травм потерпіла в лікарні померла.

Наразі по кримінальному провадженню проводяться необхідні слідчі дії.

В свою чергу  Вінницька обласна поліція зазначає, що до суду направлено клопотання про обрання підозрюваному на час досудового розслідування запобіжного заходу – тримання під вартою, без права внесення застави. За вчинення такого злочину вінничанину загрожує до 8 років позбавлення волі.

Довідка: Згідно ч. 2 ст. 286 КК України -  порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами якщо вони спричинили смерть потерпілого - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Читайте також