До Вінниці приїдуть нові швейцарські трамваї
10:10 22.10.2017

21 жовтня міський голова Вінниці, Сергій Моргунов, здійснив діловий візит до Цюріху. Про це він повідомив на офіційній сторінці у Facebook.

Ціллю поїздки було не лише ознайомлення з депо компанії VBZ, що у 2006-му році передала Вінниці трамваї, а й обговорення майбутнього спільного проекту.

«Йдеться знову про передачу трамвайних вагонів, що поки працюють тут в Цюріху, і які муніципальна транспортна компанія планує замінити новим рухомим складом, що почнуть виробляти на замовлення VBZ з 2018 року», - повідомив Моргунов.

Згідно планів виробництва, VBZ зможе розпочати процес відправки вагонів з 2021 року, а до цього часу «Вінницька транспортна компанія» повинна буде провести необхідні підготовчі роботи: модернізувати силове електричне обладнання, відпрацювати готовність рейкового господарства, а також – скорегувати транспортну стратегію міста.

Голова міста також додав, що швейцарські партнери були вражені професіоналізмом транспортної команди Вінниці, а також оперативністю вирішення непередбачуваних проблем.

Фото: Facebook

Читайте також